De meeste PSD-veerboten zijn verkocht en varen in het buitenland, maar ook in Nederland zijn nog een drietal schepen aanwezig. Op deze pagina staat een overzicht van verschillende webcams waarmee de veerboten te volgen zijn. Daarnaast kunnen diverse schepen via het Automatic Identification System (AIS) getraceerd worden.
Italië: Straat van Messina
De veerboot Koningin Beatrix uit 1993 (nu Tremestieri) vaart elke dag tussen Messina en Villa San Giovanni, in dienst van rederij Caronte & Tourist. Op de website van de reder zijn twee webcams te vinden, die ook hieronder worden weergegeven.
Bekijk hieronder de realtime-positie van de Acciarello en de Tremestieri, via AIS.
Positie Tremestieri:
Italië: Elba
De voormalige Prins Johan Friso uit 1997 (nu Acciarello) vaart in het zomerseizoen tussen Piombino en Portoferraio op Elba. In de winter ligt de dubbeldekker voor onderhoud in Messina.
Positie Acciarello:
Italië: Reggio di Calabria
De Prinses Juliana uit 1986 (nu Amedeo Matacena) ligt al jaren aan de kade, de laatste tijd in Reggio di Calabria. Via de webcam van Strettoweb kun je de veerboot bekijken. Hiervoor moet je wel uit het menu Posizioni de optie Il Porto selecteren en eventueel verder inzoomen.
Positie Amedeo Matacena:
Omdat de AIS-tracker van de veerboot al lange tijd niet werkt, wordt op dit kaartje slechts de locatie weergegeven.
Nederland: Vlissingen
De Koningin Emma uit 1933 (nu Estrella) ligt tegenwoordig in Vlissingen.
Nederland: Zwolle
De Oosterschelde uit 1933 (nu Ooster-Schelde) ligt in Zwolle. In Zwolle zijn ons geen webcams bekend die gericht zijn op de haven.
Positie Ooster-Schelde:
Omdat de Ooster-Schelde geen AIS heeft, wordt op dit kaartje slechts de locatie weergegeven.
Nederland: Zierikzee
In Zierikzee ligt de kleine veerboot Zuidvliet (gebouwd in 1914) als museumschip van Museumhaven Zeeland. Ook in Zierikzee zijn ons geen webcams bekend.
Positie Zuidvliet
Omdat de Zuidvliet geen AIS heeft, wordt op dit kaartje slechts de locatie weergegeven.
Duitsland: Kiel
De Westerschelde uit 1905 (nu Freya) maakt vaartochten vanuit Kiel in Duitsland. De website Kielmonitor.de biedt enorm veel webcams aan in (de haven van) Kiel. Wanneer de Freya haar vaste ligplaats verlaat, zou dit onder andere te zien moeten zijn op de webcams gericht op de aanlegplaatsen van Superfast.