PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Stoomboot Walzoorden

Zaterdag 4 maart 1905 werd de Walzoorden te water gelaten op de werf in Leiden. Op 10 mei 1905 kwam de Walzoorden voor het eerst aan in Vlissingen. Op de rede werden proefvaarten gehouden.

Op 1 juni werd de nieuwe boot in dienst gesteld tussen Hansweert en Walsoorden. In het najaar van 1905 werd ontdekt dat de veerboot in plaats van 11, slechts 9 mijlen ‘loopt’, hetgeen een tegenvaller genoemd werd. De Walzoorden bleek te klein voor de dienst op Walsoorden en werd naar de Oosterscheldedienst gedirigeerd. De veerboot werd vervangen door de Schouwen.

In dichte mist liep de Walzoorden op 14 maart 1929 op de kant bij de monding van de Zandkreek. Op 10 oktober 1929 verzorgde de Walzoorden het vervoer van minister Reymer over het kanaal van Gent naar Terneuzen. Op de terugweg werd de hoogwaardigheidsbekleeder teruggebracht naar Hoedekenskerke, waar hij zijn reis naar Den Haag kon vervolgen.

In 1932 werd de veerboot verkocht, vermoedelijk voor sloop in Gent.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Twitter

Navigatie PSD-vloot

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende pagina’s van PSD-veerboten. Ook kunt u de fotopagina bekijken van deze PSD-veerboot. U bent nu hier: