Over PSDnet.nl

Een Zeeland zonder ‘de boot’, dat is inmiddels al ruim 15 jaar de realiteit. Deze site gaat in op de rijke geschiedenis van de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). In tekst en beeldmateriaal wordt de herinnering aan de Zeeuwse veerdiensten levend gehouden. Naast de nodige aandacht voor het verleden staat ook het heden centraal op de site. Door goede contacten in het buitenland kan de bezoeker de Zeeuwse veerboten in Italië op de voet volgen. Daarnaast heeft PSDnet.nl in 2020-2021 geholpen om de veerboot Zijlader Koningin Emma (1933) te behouden voor Vlissingen, wat gelukt is.

Teamleden PSDnet.nl

PSDnet.nl is een niet-commerciële website met een vast team van vier enthousiaste medewerkers. De site werd in maart 2005 opgericht door Anders Hoendervanger en kreeg al snel versterking van Ricardo van Liere, Martien Stapper en later Arjan van Gelder.
Inmiddels staan er ruim 2000 foto’s op de website. Voor het beeldmateriaal zijn we deels afhankelijk van u als bezoeker, het insturen van eigen materiaal stellen we zeer op prijs.

Daarom willen we bij dezen ook alle bezoekers bedanken die hun medewerking verleenden door foto’s in te sturen, tips gaven of op een andere manier bijdroegen aan het verbeteren van de site. De vier medewerkers van PSDnet.nl stellen zich ten slotte graag aan u voor:

over_arjanArjan van Gelder
Middelburg, 54 jaar

In het dagelijks leven General Manager van Vesfy BV in Hoogerheide.

Functie PSDnet.nl: projectleider Reddingsactie Oosterschelde, onderhouden Facebookpagina.

 

 

 

over_anders

Anders Hoendervanger

Vlissingen, 31 jaar
In het dagelijks leven werkzaam als Social Marketing Specialist bij een IT-bedrijf in de regio Den Haag.

Functie PSDnet.nl: webmaster (verantwoordelijk voor de inhoud van de website), onderzoek, nieuwsgaring en het onderhouden van de Facebook- en Twitterpagina.

 

 

 

over_ricardoRicardo van Liere
Philippine, 32 jaar
Werkt in het dagelijks leven als kapitein op sleepboten in het Westerscheldegebied.

Functie PSDnet.nl: (archief) onderzoek, archiefbeheerder, verzamelaar en het onderhouden van contacten in Italië m.b.t. voormalige PSD-veerboten.

 

 

 

over_martienMartien Stapper
Axel, 63 jaar
Werkt in het dagelijks leven als buschauffeur openbaar vervoer.

Functie PSDnet.nl: onderhouden van contacten met huidige eigenaren van ex PSD-veerboten in binnen en buitenland.