PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Open dag Koningin Emma (1 & 2 juni 2024)

Zelf de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma (1933) bezoeken? Kom langs tijdens Vlissingen Maritiem in het weekend van 1 & 2 juni 2024 (11-17u) en ontdek het historische schip.

Stap aan boord van de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma en haal herinneringen op aan de Zeeuwse veerdiensten van weleer. In het weekend van 1 & 2 juni 2024 is er een hoop te beleven in Vlissingen, want het jaarlijkse evenement Vlissingen Maritiem staat op het programma.

De Koningin Emma ligt aan de Houtkade 1, 4381HA Vlissingen met in de buurt ruime parkeergelegenheid. Toegang tot het schip is gratis.

Pop-up PSD-tentoonstelling

De Koningin Emma is primair hotelschip in Vlissingen, uitgebaat door Kloeg Collection. In de voormalige salons ontbijten ‘s ochtends de hotelgasten van de 10 suites. Tijdens de Open Dagen toveren de vrijwilligers van PSDnet.nl de Emma om tot een tijdelijke PSD-tentoonstelling. In de salon en aan dek zetten we infoborden neer met grote historische foto’s en aan dek hangen PSD-uniformen. We hebben tientallen historische foto’s in de salons liggen en bijna alle PSD-boeken zijn aanwezig om te bekijken.

Koningin Emma

De Koningin Emma is een van de oudste overgebleven schepen van Scheepswerf De Schelde. Tot 1968 was het schip in de vaart voor de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). Sinds eind 2021 jaar ligt het schip op de plek waar het in 1933 gebouwd werd. Kloeg Collection heeft een hotel geopend op de veerboot. Vrijwilligers van PSDnet.nl knappen onder meer het stuurhuis en de machinekamer op. Lees hier ons nieuwste verslag van de restauratie.

Rondkijken aan boord

Tijdens de open dag vertellen de vrijwilligers van PSDnet.nl je graag alles over het schip en haar interessante geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, Deltawerken en nog veel meer. Tijdens vorige open dagen kwamen mooie verhalen boven over de veerdiensten.

Ook leuk voor kinderen

Ook kinderen vermaken zich prima op het schip hebben we tijdens vorige open dagen gezien. Bovendien hebben we PSD-kleurplaten klaarliggen in de salon. Wie wat wil drinken is ook welkom in de salon. Drinken (frisdrank, koffie, thee) is te koop.

Kun je er niet bij zijn in het weekend van 1 & 2 juni 2024? Niet getreurd, er zijn meer open dagen in 2024.

Open dag Koningin Emma (1 & 2 juni 2024)

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Open dag Koningin Emma (1 & 2 juni 2024)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Open dag Koningin Emma (1 & 2 juni 2024)