PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Tremestieri toch terug naar Messina

Veerboot Tremestieri (Koningin Beatrix) is vanavond vertrokken vanuit Piombino richting Messina. De dubbeldekker zal daar tijdelijk invallen op de Straat van Messina, maar eerst ligt een zeereis van ruim 700 km voor de boeg.

Vanavond (1 februari 2024) is de Tremestieri vertrokken vanuit Piombino richting Messina. Daar zal de veerboot tijdelijk invallen op de Straat van Messina. Zusterschip Acciarello blijft wel nog in dienst op de veerdienst naar Elba. De verwachting is dat de Tremestieri wel terugkeert naar Elba voordat het zomerseizoen begint.

Eerst Messina, daarna Elba

In 2004 vertrokken de Zeeuwse zusterschepen richting Italië om samen te gaan varen op de Straat van Messina. Als eerste werd de veerboot Acciarello (Prins Johan Friso) ’s zomers ingezet op de veerdienst tussen Piombino en Portoferraio op Elba, ruim 700km noordelijker. Na een tijd vertrok de ‘Friso’ definitief naar Elba, de ‘Beatrix’ bleef achter op de Straat van Messina.

Definitief naar Elba?

In 2021 werd zusterschip Tremestieri (Koningin Beatrix) voor de eerste zomer ingezet op de dienst naar Elba. Daarna keerde het schip wel weer terug naar Sicilië. Het leek er sterk op dat beide schepen definitief in de vaart zouden blijven op de veerdienst tussen het vasteland van Italië en het eiland Elba.

Tot vanavond de Tremestieri vertrok richting Messina. De verwachting is dat de Tremestieri overmorgen aankomt in Messina.

Archieffoto

Ondanks de hereniging op Elba was het lastig om beide schepen op de foto te zetten. Vanuit Piombino moet je flink inzoomen voor een dergelijke foto, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Toch hebben we vorig jaar een poging gedaan.

Update 3 februari 2024

De Tremestieri is vanochtend aangekomen in Messina.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Tremestieri toch terug naar Messina’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Tremestieri toch terug naar Messina