PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Ook Acciarello terug naar Messina

Nadat de Tremestieri vorige week terugkeerde van Elba naar Messina, is vandaag ook zusterschip Acciarello aangekomen in Messina. Daar zal onderhoud worden uitgevoerd.

Zusterschepen Acciarello (Prins Johan Friso) en Tremestieri (Koningin Beatrix) zijn sinds vanochtend weer samen, nu in Messina. Begin deze maand keerde de Tremestieri al terug, de Acciarello volgt voor onderhoud. BluNavy onderhoudt de veerdienst naar Elba nu met de veerboot Vesta, van Italiaanse origine.

De laatste tijd werd onderhoud vaak uitgevoerd in Genua op 200 km afstand van Elba, tegenover het ruim 700 km zuidelijker gelegen Messina. In eerdere jaren was het gebruikelijk dat de Acciarello voor onderhoud naar Messina ging in de winter en ’s zomers terugkeerde naar Elba.

Blauw

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden op de Tremestieri is de stuurhuiskap blauw geschilderd. Sinds de bouw van de veerboot in 1993 was de kleur altijd rood / oranje-rood. We hopen snel foto’s te kunnen publiceren van deze wijziging.

Archieffoto

Update 17 februari 2024

De Acciarello is weer teruggekeerd uit Messina en aangekomen in Piombino, Toscane. Tijdens het onderhoud in Messina zijn de laadkleppen blauw geschilderd, zoals zusterschip Tremestieri al een paar jaar had. De stuurhuiskap is nog wel oranje.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Ook Acciarello terug naar Messina’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Ook Acciarello terug naar Messina