PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Restauratie Koningin Emma (deel 14)

Ook nu de Koningin Emma (1933) in Vlissingen ligt, gaan de werkzaamheden door om het schip in originele staat terug te brengen. Vandaag deel 14 in deze serie over de restauratie van de Emma.

In de zomers van 2022 & 2023 hebben we 10 open dagen georganiseerd op de Koningin Emma (1933) in Vlissingen, maar ook in de winter zitten we niet stil. Wekelijks zijn er vrijwilligers aan boord om klusjes te doen op de Emma.

Maandag 13 november 2023 begonnen er grotere werkzaamheden: het leggen van een nieuw dek. Het voormalige autodek en het promenadedek waren eerder al voorzien van nieuw hout, nu zijn het resterende stukje autodek en de gangboorden aan de beurt. Onze vrijwilligers gingen aan de slag met een professionele timmerman om deze klus te klaren.

Andere werkzaamheden

Voor de bekleding van de binnenkant van het stuurhuis zijn inmiddels fraaie latjes besteld die wachten op montage. In de machinekamer beginnen de werkzaamheden ook van de grond te komen, om te beginnen moet er grondig gestofzuigd worden. Het staal bij de entree is in de menie gezet zodat we volgend jaar onze bezoekers welkom kunnen heten in een netjes onderhouden machinekamer.

Niet alleen op de Koningin Emma wordt gewerkt, ook thuis vinden er werkzaamheden plaats. Bijvoorbeeld het opknappen van een origineel bankje dat vroeger aan dek stond. Ons voornemen is dat dit bankje volgend jaar, volledig gerestaureerd op de oorspronkelijke plek aan dek kan staan.

Berichten restauratie Koningin Emma

Bekijk hier deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9. deel 10, deel 11, deel 12 & deel 13. Binnenkort deel 15.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Restauratie Koningin Emma (deel 14)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Restauratie Koningin Emma (deel 14)