PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Open dag Koningin Emma (zaterdag 9 september)

Zelf de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma (1933) bezoeken in Vlissingen? Kom langs tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september 2023 (10-15u) en ontdek het historische schip of kom gezellig wat drinken. Om 13.30u houden we een lezing over de geschiedenis van het schip.

Stap aan boord van de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma en haal herinneringen op aan de Zeeuwse veerdiensten van weleer. Zaterdag 9 september 2023 is iedereen welkom tussen 10 en 15u. De Emma ligt aan de Houtkade 1, 4381HA Vlissingen met in de buurt ruime parkeergelegenheid. Toegang tot het schip is gratis.

Lezing over het schip

Na de succesvolle lezing bij Museum Scheldewerf in februari, organiseren we nu een nieuwe lezing. De locatie is de benedensalon van de Koningin Emma, wederom zal Arjan van Gelder van PSDnet.nl de interessante lezing over de geschiedenis van de Emma verzorgen. Toegang is gratis, wel is reserveren verplicht via het reserveringsformulier. De lezing begint 13.30u, incl. veel historisch beeldmateriaal.

Koningin Emma

De Koningin Emma is een van de oudste overgebleven schepen van Scheepswerf De Schelde. Tot 1968 was het schip in de vaart voor de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). Sinds eind 2021 jaar ligt het schip op de plek waar het in 1933 gebouwd werd. Kloeg Collection heeft een hotel geopend op de veerboot en PSDnet.nl knapt het stuurhuis en de machinekamer op.

Rondkijken aan boord

Tijdens de open dag vertellen de vrijwilligers van PSDnet.nl je graag alles over het schip en haar interessante geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, Deltawerken en nog veel meer. Tijdens vorige open dagen kwamen mooie verhalen boven over de veerdiensten, werden (foto-) boeken bekeken en was er PSD-kleding te zien.

Ook leuk voor kinderen

Ook kinderen vermaken zich prima op het schip hebben we tijdens vorige open dagen gezien. Bovendien hebben we PSD-kleurplaten klaarliggen in de salon. Wie wat wil drinken is ook welkom in de salon. Drinken (frisdrank, koffie, thee) is te koop.

Kun je er niet bij zijn zaterdag 9 september 2023? Niet getreurd, ook volgend jaar zijn we van plan om open dagen te organiseren.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Open dag Koningin Emma (zaterdag 9 september)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Open dag Koningin Emma (zaterdag 9 september)