PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Open dag Koningin Emma (zaterdag 19 augustus 2023)

Op zaterdag 19 augustus 2023 (13-15u) valt er heel wat leuks te bewonderen op de Koningin Emma in Vlissingen. Kom je langs op onze open dag?

Stap aan boord van de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma en haal herinneringen op aan de Zeeuwse veerdiensten van weleer. Zaterdag 19 augustus 2023 is iedereen welkom tussen 13 en 15u. De Emma ligt aan de Houtkade 1, 4381HA Vlissingen met in de buurt ruime parkeergelegenheid. Toegang tot het schip is gratis.

Speciale gasten

De Emma bezoeken is natuurlijk al interessant genoeg, maar we hebben dit keer ook een paar gasten uitgenodigd aan boord. We introduceren ze graag:

Onno Heesbeen
De Willem Ruys en de Kungsholm, beroemde schepen die gebouwd zijn bij De Schelde in Vlissingen. Tijdens de open dag neemt Onno Heesbeen ze mee en nog veel meer. Onno maakt professionele scheepsmodellen die zaterdag in de salon van de Emma te bewonderen zijn.

Stichting Behoud Hoogaars
De vrijwilligers van deze stichting zetten zich in voor het behoud van een typisch Zeeuws vissersvaartuig: de Hoogaars. Aan boord op de Emma laten ze hun werk zien.

Adrie Koppejan
Net als bij de open dagen in mei en juni neemt Adrie Koppejan (De Blauwe Wimpel) zijn kraam met maritieme boeken mee.

Over de Koningin Emma

De Koningin Emma is een van de oudste overgebleven schepen van scheepswerf De Schelde. Tot 1968 was het schip in de vaart voor de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). Sinds eind 2021 jaar ligt het schip op de plek waar het in 1933 gebouwd werd. Kloeg Collection heeft een hotel geopend op de veerboot en PSDnet.nl knapt het stuurhuis en de machinekamer op.

Rondkijken aan boord

Tijdens de open dag vertellen de vrijwilligers van PSDnet.nl je graag alles over het schip en haar interessante geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, Deltawerken en nog veel meer. Tijdens vorige open dagen kwamen mooie verhalen boven over de veerdiensten, werden (foto-) boeken bekeken en was er PSD-kleding te zien.

Ook leuk voor kinderen

Ook kinderen vermaken zich prima op het schip hebben we tijdens vorige open dagen gezien. Bovendien hebben we PSD-kleurplaten klaarliggen in de salon. Wie wat wil drinken is ook welkom in de salon. Drinken (frisdrank, koffie, thee) is te koop.

Kun je er niet bij zijn zaterdag? Niet getreurd, we hebben in samenwerking met Kloeg Collection meer open dagen op het programma staan. Bijvoorbeeld tijdens Open Monumentendag: zaterdag 9 september 2023.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Open dag Koningin Emma (zaterdag 19 augustus 2023)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Open dag Koningin Emma (zaterdag 19 augustus 2023)