PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Open dag Koningin Emma (zaterdag 17 juni 2023)

Zelf de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma (1933) bezoeken in Vlissingen? Kom langs op zaterdag 17 juni 2023 (13-15u) en ontdek het historische schip of kom gezellig wat drinken.

Stap aan boord van de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma en haal herinneringen op aan de Zeeuwse veerdiensten van weleer. Zaterdag 17 juni 2023 is iedereen welkom tussen 13 en 15u. De Emma ligt aan de Houtkade 1, 4381HA Vlissingen met in de buurt ruime parkeergelegenheid. Toegang tot het schip is gratis.

Koningin Emma

De Koningin Emma is een van de oudste overgebleven schepen van Scheepswerf De Schelde. Tot 1968 was het schip in de vaart voor de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). Sinds eind 2021 jaar ligt het schip op de plek waar het in 1933 gebouwd werd. Kloeg Collection heeft een hotel geopend op de veerboot en PSDnet.nl knapt het stuurhuis en de machinekamer op.

Rondkijken aan boord

Tijdens de open dag vertellen de vrijwilligers van PSDnet.nl je graag alles over het schip en haar interessante geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, Deltawerken en nog veel meer. Tijdens vorige open dagen kwamen mooie verhalen boven over de veerdiensten, werden (foto-) boeken bekeken en was er PSD-kleding te zien.

Aan boord zal Adrie Koppejan (De Blauwe Wimpel) maritieme boeken verkopen. Daarnaast kun je in de salon wat komen drinken. Ook kinderen vermaken zich prima op het schip hebben we tijdens vorige open dagen gezien.

Kun je er niet bij zijn zaterdag? Niet getreurd, we hebben komen in samenwerking met Kloeg Collection meer open dagen op het programma staan.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Open dag Koningin Emma (zaterdag 17 juni 2023)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Open dag Koningin Emma (zaterdag 17 juni 2023)