PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Lezing over de Koningin Emma

Op vrijdagavond 17 februari staat een leuke lezing op het programma bij Museum Scheldewerf in Vlissingen. Arjan van Gelder (PSDnet.nl) neemt je mee in de boeiende geschiedenis van de veerboot Koningin Emma.

Over de PSD-veerboot Koningin Emma (1933) valt veel te vertellen. En te laten zien, bekijk bijvoorbeeld eens ons beeldverhaal over de geschiedenis van het schip. Wie nog veel meer wil weten over de Emma is welkom op 17 februari in Museum Scheldewerf in Vlissingen. Arjan van Gelder (PSDnet.nl) zal de geschiedenis behandelen van dit bijzondere schip, gebouwd bij De Schelde in 1933. Uiteraard met veel (uniek) beeldmateriaal.

Lezing over de Koningin Emma

  • Vrijdagavond 17 februari 2023
  • Museum Scheldewerf (Vlissingen)
  • Inloop: 19.30u
  • Lezing: 20-21.30u (incl. pauze)
  • Entree 10 euro. Incl. koffie, thee en na de lezing drankje+hapje
  • Aanmelden via museumscheldewerf@gmail.com

Museum Scheldewerf

Het interessante museum is gevestigd in de Oude Verbandkamer van De Schelde (De Willem Ruysstraat 100, Vlissingen). De Koningin Emma ligt sinds eind 2021 aan de Dokhaven, de plek waar het schip in 1933 gebouwd werd. De Emma is een van de oudste bewaard gebleven schepen van De Schelde.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Lezing over de Koningin Emma’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Lezing over de Koningin Emma