PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Juliana vertrokken naar sloop

De voormalige PSD-veerboot Prinses Juliana is vertrokken vanuit Piraeus. Bestemming: het sloopstrand van Aliaga in Turkije.

Eerder vandaag publiceerden wij een artikel dat de voormalige PSD-veerboot Prinses Juliana inmiddels drie maanden in Piraeus ligt. Vanmiddag is het schip alsnog vertrokken richting het sloopstrand van Aliaga in Turkije!

Het schip wordt gesleept door de Griekse sleepboot Christos XL. Ook geen onbekende in Zeeland: deze sleepboot was eerst in dienst voor Smit als Smit Frankrijk en later voor URS als Walcheren.

Update 22 februari 08.30u

Update 23 februari 13.30u

De Juliana is vanochtend aangekomen op de rede van Aliaga, Turkije. Nu begint met aan het laten stranden van de veerboot op het sloopstrand.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Juliana vertrokken naar sloop’) is geplaatst in de categorie Italië Turkije en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Juliana vertrokken naar sloop