PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Juliana aangekomen op sloopstrand

De voormalige PSD-veerboot Prinses Juliana is aangekomen op het sloopstrand van Aliaga, Turkije.

In de vroege ochtend (23 februari 2023) kwam sleepboot Christos XL aan op de rede van Aliaga. Op sleeptouw de Amadeo, zoals de voormalige Prinses Juliana sinds het vertrek uit Italië heet. In de middag werd de veerboot naar het sloopstrand gesleept, waar snel ontmanteling zal volgen.

In Zeeland was de dubbeldeksveerboot Prinses Juliana in de vaart op de veerdiensten Vlissingen-Breskens (1986-1997) en Kruiningen-Perkpolder (1997-2003). Op 14 maart 2003 heeft de Juliana de laatste auto’s vervoerd tussen Perkpolder en Kruiningen, een dag later was de afscheidsdag voor de PSD-veerdiensten voor alleen passagiers.

Al vrij snel mocht de Juliana nog een keertje invallen als voetveer op de veerdienst Vlissingen-Breskens, in dienst voor BBA Fast Ferries. In Italië ligt de Juliana voornamelijk aan de kade, mogelijk omdat de eigenaar verwikkeld was in criminele zaken. De eigenaar overleed in september 2022, waarna de veerboot snel verkocht werd voor sloop.

Update 24 februari 2023

Een nieuwe foto van de Juliana op het sloopstrand van Aliaga. In een Nederlands hoekje kunnen we wel stellen. De veerboot werd naar Turkije gesleept door de in Nederland gebouwde sleepboot Christos XL (voormalige Walcheren van URS), naast de Juliana op het sloopstrand ligt de voormalige Banckert (Van den Akker, Vlissingen) en links zien we de voormalige Noordam van Holland America Line.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Juliana aangekomen op sloopstrand’) is geplaatst in de categorie Turkije en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Juliana aangekomen op sloopstrand