PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Amedeo Matacena aangekomen in Piraeus

De Amedeo Matacena (Prinses Juliana) is maandagmiddag rond 17u aangekomen in de Griekse haven Piraeus.

Sleepboot Christos XXIX nam op de rede van Piraeus het stokje over van sleepboot Paul. Samen met de havensleepboot Christos XIV assisteerde de Paul achterop verder. Bij binnenkomst in de haven was het al donker geworden. Onderstaande foto is gemaakt voor PSDnet.nl door Andria Piraeus vanaf een flinke afstand.

Update 22 november

De eerste foto van de voormalige Juliana op de scheepswerf. Onderzoek naar deze locatie laat zien dat er wel vaker schepen worden opgelegd voor enige tijd. Ook worden er schepen opgeknapt.

Update 23 november

In de vroege uurtjes van 23 november 2022 is sleepboot Paul vertrokken naar thuishaven Trapani op Sicilië, dit heeft de bemanning aan PSDnet.nl laten weten. Paul sleept de Juliana definitief niet naar Turkije, de vraag is of de veerboot überhaupt gesloopt gaat worden.

Scheepsregister Equasis laat zien dat de status van het schip nog steeds ’to be broken up’ is. Een nieuwe eigenaar laat het register nog niet zien. Piraeus kan alsnog een tussenstop zijn onderweg naar de sloop. We blijven de situatie nauwgezet volgen.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Amedeo Matacena aangekomen in Piraeus’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Amedeo Matacena aangekomen in Piraeus