Activiteiten in Reggio

Het vertrek van de Amedeo Matacena (Prinses Juliana) lijkt dichterbij te komen. Bepaalde activiteiten in Reggio di Calabria lijken daarop te wijzen.

Gisteren (14 november 2022) kwam de Italiaanse sleepboot Paul aan in Reggio di Calabria. De sleepboot kwam uit Trapani, gelegen aan de oostkant van Sicilië. De Paul heeft ligplaats gekozen direct achter de Amedeo Matacena. Op webcambeelden is te zien dat er een dagmerk is opgehangen in de voormast van het voormalige vlaggenschip van de Provinciale vloot. Ook staat de deur van het stuurhuis open. Voorop is een tijdelijk stuurboordlicht gemonteerd, op de webcam in het donker is te zien dat deze licht geeft.

Sleepboot Paul zal versterking moeten krijgen van een andere sleepboot. Wie de webcambeelden bekijkt uit Reggio di Calabria ziet nog een sleepboot aan de kade liggen, dat scheepje ligt daar al tijden en is net als de Amedeo Matacena opgelegd.

Zelf kijken via webcam

In Reggio di Calabria is een webcam op het schip gericht waarmee iedereen in de gaten kan houden of het schip definitief vertrokken is.

Gerelateerde berichten: