PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Open dag Koningin Emma (zaterdag 13 augustus 2022)

Zelf de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma (1933) bezoeken in Vlissingen? Kom langs op zaterdag 13 augustus (13-15u) en ontdek het historische schip. Tot zaterdag!

Stap aan boord van de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma en haal herinneringen op aan de Zeeuwse veerdiensten van weleer. Zaterdag 13 augustus is iedereen welkom tussen 13 en 15u. De Emma ligt aan de Houtkade 1, 4381HA Vlissingen. De vrijwilligers van PSDnet.nl staan klaar om vragen te beantwoorden over het schip en haar boeiende geschiedenis.

De Koningin Emma werd in 1933 gebouwd in Vlissingen en is een van de oudste overgebleven schepen van Scheepswerf De Schelde. Tot 1968 was het schip in de vaart voor de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). Sinds eind vorig jaar ligt het schip op de plek waar het in 1933 gebouwd werd. Kloeg Collection heeft een hotel geopend op de veerboot en PSDnet.nl knapt het stuurhuis en de machinekamer op.

Lees meer over de geschiedenis van de veerboot in dit beeldverhaal, over de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, Deltawerken en nog veel meer. Uiteraard vertellen wij er graag over tijdens de open dag.

Kun je er niet bij zijn zaterdag? Niet getreurd, het is de bedoeling dat er in de toekomst meer open dagen komen in samenwerking met Kloeg Collection. De laatste open dag van 2022 staat op de planning voor zaterdag 10 september (open monumentendag).

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Open dag Koningin Emma (zaterdag 13 augustus 2022)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Open dag Koningin Emma (zaterdag 13 augustus 2022)