PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Open dag Koningin Emma (zaterdag 10 september 2022)

Zelf de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma (1933) bezoeken in Vlissingen? Kom langs op zaterdag 10 september (11-16u) en ontdek het historische schip. We gaan er een leuke dag van maken, met speciale gast Jos Broeke.

Stap aan boord van de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma en haal herinneringen op aan de Zeeuwse veerdiensten van weleer. Zaterdag 10 september is iedereen welkom tussen 11 en 16u. De Emma ligt aan de Houtkade 1, 4381HA Vlissingen.

Open Monumentendag 2022

Zaterdag 10 september is het Open Monumentendag en de Koningin Emma doet uiteraard mee. Het schip werd in 1933 gebouwd in Vlissingen en is een van de oudste overgebleven schepen van Scheepswerf De Schelde. Tot 1968 was het schip in de vaart voor de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD). Sinds eind vorig jaar ligt het schip op de plek waar het in 1933 gebouwd werd. Kloeg Collection heeft een hotel geopend op de veerboot en PSDnet.nl knapt het stuurhuis en de machinekamer op.

Speciaal programma

Tijdens de open dag hebben we een leuke verrassing in petto met Jos Broeke, Zeeuws weerman en groot PSD-liefhebber. Blijf onze kanalen volgen voor meer info. Daarnaast vertellen de vrijwilligers van PSDnet.nl je graag alles over het schip en haar interessante geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, Deltawerken en nog veel meer. Tijdens vorige open dagen kwamen mooie verhalen boven over de veerdiensten, werden (foto-) boeken bekeken en was er PSD-kleding te zien.

Ook in de buurt van de Koningin Emma is veel te beleven op 10 september. Zo worden er rondleidingen gegeven door het Scheldekwartier, kun je een kijkje nemen bij Stoomhijskraan Schelde 38, Museum Scheldewerf, of bij de ‘buren’ van museumschip Mercuur in het Dokje van Perry. Genoeg te beleven dus, want deze opsomming doet absoluut nog geen recht aan wat er allemaal te doen is tijdens Open Monumentendag.

Kun je er niet bij zijn zaterdag de 10e? Niet getreurd, het is de bedoeling dat er in de toekomst meer open dagen komen in samenwerking met Kloeg Collection. Dit is wel de laatste open dag van 2022, dus je zult even geduld moeten hebben tot 2023.

Open Monumentendag 2022 - Koningin Emma Vlissingen

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Open dag Koningin Emma (zaterdag 10 september 2022)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Open dag Koningin Emma (zaterdag 10 september 2022)