Elba met de ‘KBX’ & ‘PJF’

Voor de tweede zomer varen de voormalige Prins Johan Friso & Koningin Beatrix samen naar het Italiaanse eiland Elba.

Eerst waren ze te vinden op de veerdienst Vlissingen-Breskens en later samen op de Straat van Messina. Daarna volgde een tijdje afzondering toen alleen de Acciarello (Prins Johan Friso) werd ‘verbannen’ naar Elba en de Tremestieri (Koningin Beatrix) achterbleef in Messina. Sinds vorig jaar zijn de ‘KBX’ en de ‘PJF’ in de zomermaanden weer samen te vinden, nu op de veerdienst naar het Toscaanse eiland Elba.

De Tremestieri is uitgerust met de van de Acciarello bekende BluNavy-kleuren. De schepen werden in 1993 en 1997 opgeleverd door Koninklijke Schelde Groep en zijn volledig in Vlissingen gebouwd.

Op de veerdienst tussen Piombino en Portoferraio op Elba zijn de twee Zeeuwse schepen nog steeds uiterst modern te noemen. De vier thrusters maken de schepen uiterst wendbaar. De Italiaanse veerboten van concurrenten stammen vaak uit de jaren 70 en 80, met enkele uitzonderingen in de vorm van voormalige Deense veerboten uit de jaren 60.

Fotoserie

Gerelateerde berichten: