PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Restauratie Koningin Emma (deel 13)

Ook nu de Koningin Emma (1933) in Vlissingen ligt, gaan de werkzaamheden door om het schip in originele staat terug te brengen. Vandaag deel 13 in deze serie over de restauratie van de Emma.

PSDnet.nl is bezig met de restauratie van het stuurhuis van de Koningin Emma (1933). Vandaag konden we goed doorwerken en hebben we stukken aftimmering gedicht. Ook konden we alvast kijken hoe de telegraaf en het roer moeten komen te staan. Deze elementen hebben we de laatste tijd verzameld en moeten nog wat verder worden opgeknapt voordat ze definitief een plaatsje krijgen in het stuurhuis. Na het passen en meten kunnen we nu verder met het maken van een verhoging/voet voor de stuurstand.

Verder konden we nog wat kleine klusjes doen zoals het schoonmaken van de stuurhuisramen en het ontwarren van de vlaggen (en bijbehorende lijnen) in de mast.

We zijn blij met de vorderingen, het stuurhuis ademt steeds meer originele sfeer. Morgen is het precies 89 jaar geleden dat de Emma van stapel liep, wie had toen kunnen denken dat bijna 90 jaar later het schip er zo mooi bij zou liggen op dezelfde plek.

Bekijk hier deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9. deel 10, deel 11 & deel 12. Binnenkort deel 14.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Restauratie Koningin Emma (deel 13)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Restauratie Koningin Emma (deel 13)