PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Restauratie Koningin Emma (deel 12)

Ook nu de Koningin Emma (1933) in Vlissingen ligt, gaan de werkzaamheden door om het schip in originele staat terug te brengen. Vandaag deel 12 in deze serie over de restauratie van de Emma.

Nadat de Koningin Emma (1933) vorig jaar afmeerde aan de Houtkade, gingen de werkzaamheden door. Uiteraard voor Kloeg Collection, die vanavond de eerste gasten mogen verwelkomen op hun nieuwe hotelschip.

PSDnet.nl ontfermt zich over de machinekamer en de stuurhut. In de stuurhut is in Scheveningen een ombouw geplaatst om computersystemen te plaatsen. En een ARBO-goedgekeurde stoel voor de stuurman stond in 1933 ook niet in het bestek van de veerboot. Tijd dus om verder te gaan met de restauratie.

Resultaat is een lege stuurhut. De leegte gaan we binnenkort opvullen met de oude instrumenten, zoals een telegraaf en roer. Wel konden we vandaag al een kwikbarometer terugplaatsen.

Bekijk hier deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9. deel 10 & deel 11. Binnenkort deel 13.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Restauratie Koningin Emma (deel 12)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Restauratie Koningin Emma (deel 12)