PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD-update maart 2022

Een update met het belangrijkste PSD-nieuws • Acciarello in dok • Tremestieri bij Caronte in BluNavy-kleuren • Amedeo Matacena roest verder weg

PSDnet.nl nam een kijkje in Italië en somt de laatste ontwikkelingen op.

Acciarello in het dok

De veerboot Acciarello (voormalige PSD-veerboot Prins Johan Friso) is eind januari van Elba teruggekeerd naar Messina voor onderhoud. Het schip ligt al een tijdje in een droogdok van werf Palumbo.

Met het vertrek van de Acciarello zijn er even geen Zeeuwse veerboten actief op de dienst naar Elba. De verwachting is dat zowel de Acciarello als de Tremestieri in het zomerseizoen van 2022 gaan varen naar het Toscaanse eiland, zoals vorig jaar voor het eerst het geval was. De Vlissingen-Breskens combi blijft dan in stand.

Tremestieri in BluNavy-outfit bij Caronte

Zusterschip Tremestieri (voormalige PSD-veerboot Koningin Beatrix) was al wat langer terug in Messina na de eerste zomer Elba. Op dit moment is de Tremestieri in dienst voor Caronte & Tourist op de veerdienst Messina – Villa San Giovanni. In de Elba-kleuren van BluNavy.

Amedeo Matacena roest verder weg

De oudste PSD-boot in Italië is de Amedeo Matacena (Prinses Juliana). Waar de Acciarello (1997) en Tremestieri (1993) in actieve dienst zijn, ligt de Amedeo (bouwjaar 1986) al jaren stil aan de kade in Reggio di Calabria.

De afgelopen jaren hebben we foto’s kunnen maken aan de kade in Reggio, al hield de wachtsman ons altijd argwanend in de gaten. Dit keer was het bezoeken van de kade in z’n geheel niet meer mogelijk door het plaatsen van hekwerk. Onduidelijk is of de wachtsman nu werkloos is, na het jarenlang eervol bewaakt hebben van ‘Zeeuws erfgoed’.

De toekomst van de veerboot is ongewis, maar sloop is een optie die steeds dichterbij komt. In 2012 vertrokken de eerste twee PSD-dubbeldekkers naar de sloop, na jaren stilliggen in dezelfde plaats Reggio di Calabria.

Bekijk op Facebook een persoonlijke terugblik op ons meest recente bezoek aan Italië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-update maart 2022’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Amedeo Matacena, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-update maart 2022