PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD-scheepsmodellen gezocht

Voor onze website gaan wij een overzicht maken van PSD-scheepsmodellen. Groot, klein, in privé-collectie of in musea: alle inzendingen zijn welkom. Help mee met tips of foto’s van uw eigen scheepsmodel.

Sinds de PSD-veerboot Koningin Emma (1933) terug is in Zeeland worden er al een aantal scheepsmodellen van gebouwd door liefhebbers en modelbouwers. Ook zijn er een hoop foto’s komen bovendrijven van bestaande scheepsmodellen van de zijladers en andere Zeeuwse veerboten.

Dat bracht ons op het idee om een overzicht te maken met scheepsmodellen. Sommige staan in musea en zijn door de scheepswerf vervaardigd, andere modellen staan in Zeeland en ver daar buiten bij particulieren thuis. Voor ons maakt het niet uit, als we er maar een foto bij mogen laten zien. Op die manier kan iedereen meegenieten van deze vaak knappe modelkunstwerken.

Werfmodel Prinses Juliana?

Soms zorgt een schaalmodel zelfs voor een waar mysterie, zoals het werfmodel van de Prinses Juliana (1986). Door ons werd dit model voor het laatst gezien in 2004. Het muZEEum in Vlissingen liet op Twitter weten dat het model bij hen staat: het werfmodel van de Prinses Juliana in de tentoonstelling en de Prins Johan Friso die jarenlang in de etalage stond, staat nu in het depot.

Planning

Technisch gezien moeten we nog een paar dingen aanpassen aan de website om de scheepsmodellen mooi weer te geven in een speciaal gedeelte van de site. Ook hebben we tijd nodig om alle schaalmodellen te verzamelen. Daarom hopen we in het voorjaar alles online te hebben staan. Daarna kunnen we ook kijken of het mogelijk is om een modelmeeting te organiseren.

Insturen

Reageer via ons contactformulier of onze Facebookpagina. Let wel dat wij vier vrijwilligers zijn die PSDnet.nl in hun vrije tijd onderhouden, in avonduurtjes of weekenden. Reacties kunnen dan ook even op zich laten wachten. Dank voor jullie medewerking, wij kijken enorm uit naar de inzendingen en het maken van het overzicht!

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-scheepsmodellen gezocht’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Scheepsmodel, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-scheepsmodellen gezocht