PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Koningin Emma meert woensdag 22 dec 2021 af in Vlissingen

Aanstaande woensdag (22 december 2021) meert de Koningin Emma af aan de Houtkade in Vlissingen! De voormalige PSD-veerboot verruilt Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost voor de Stadshaven in het Scheldekwartier, de plek waar het schip in 1933 werd gebouwd.

De Koningin Emma (bouwjaar 1933) keert op woensdag 22 december definitief terug in Vlissingen. Op 31 maart 2021 passeerde de voormalige PSD-veerboot al de Boulevard, onderweg van Scheveningen naar Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost. Daar is de Koningin Emma in de afgelopen maanden prachtig opgeknapt. Woensdag is het tijd om de scheepswerf te verruilen voor de definitieve ligplaats aan de Houtkade, de plek waar voorheen museumschip Mercuur lag dat nu te vinden is in het Dokje van Perry.

Aan de Houtkade gaat de Koningin Emma dienstdoen als luxe hotelschip van Kloeg Collection. Eigenaar van de hotelgroep, Michel Kloeg maakte de datum van terugkomst vanavond bekend op Facebook. De Koningin Emma zal niet op eigen kracht varen, maar worden gesleept.

Planning

Wanneer: Woensdag 22 december 2021
Vertrek: Sloehaven ± 8u
Aankomst: Sluis Vlissingen 8.30u, uiterlijk ± 9.30u Houtkade

Tijden kunnen nog veranderen, mocht dat het geval zijn dan lees je dat hier.

Reactie PSDnet.nl

Wij zijn begonnen met het verslaan van PSD-nieuws op internet (en het uitzoeken van de geschiedenis van de Zeeuwse veerdiensten) toen de laatste PSD-schepen nog in actieve dienst waren in Zeeland. Sinds 2003 zagen wij in rap tempo de tastbare herinneringen aan de veerdiensten verdwijnen. De schepen vertrokken naar het buitenland, de infrastructuur werd gesloopt en in Zeeland bleef ‘de boot’ slechts achter als herinnering.

Nu de Koningin Emma terugkeert naar de Stadshaven heeft Zeeland een tastbare herinnering aan het rijke PSD-verleden van autoveerdiensten tussen diverse eilanden. Daarnaast is de Koningin Emma een prachtig staaltje scheepsbouwkunde, afgeleverd door scheepswerf De Schelde. Dat het schip op juist die plek een nieuwe bestemming krijgt is extra mooi. De Emma gaat een nieuwe blikvanger worden in het Scheldekwartier en is een aanwinst voor de stad Vlissingen en de provincie Zeeland.

Als PSDnet.nl zijn wij enorm verheugd op de definitieve terugkomst van de Koningin Emma en wij willen alle betrokkenen en investeerders nogmaals danken voor hun mooie werk en goede zorg voor dit 88-jarige stukje Zeeuws erfgoed.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Koningin Emma meert woensdag 22 dec 2021 af in Vlissingen’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Koningin Emma meert woensdag 22 dec 2021 af in Vlissingen