PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Tunnel eerder tolvrij, mogelijk 2023-2025

Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw werd er gestreden voor een vrije Westerscheldeverbinding. Nu kan dat daadwerkelijk gaan gebeuren, niet in 2033 maar al tussen 2023 en 2025.

Jarenlang was het een strijd: die om de Vrije Veren. Onder de bezielende leiding van Honoré Colsen kwam er vooral in de jaren 50 een protestbeweging op gang, van de Zeeuws-Vlaamse polders tot aan het Binnenhof in Den Haag. De onvrede over herinvoering van de veertarieven zat diep. Op het hoogtepunt leek de leus ‘Vrije Veren – anders Rebellie’ waarheid te worden toen er bommeldingen in het spel kwamen en veerinrichtingen nachtelijk bewaakt moesten worden. Lees verder over Vrije Veren.

Terug naar vandaag, 15 oktober 2021. Gedeputeerde Harry van der Maas heeft samen met Barbara Visser vandaag laten weten dat er mogelijkheden zijn om de Westerscheldetunnel vervroegd tolvrij te maken. Bij de aanleg van de vaste oeververbinding werd besloten om tot 2033 tol te heffen om de bouw- en onderhoudskosten te dekken. Nu zou het einde van tolheffing kunnen ingaan tussen 1 januari 2023 en 1 juli 2025. Een besluit daarover is aan het nieuw te vormen kabinet, die er geld voor moet vrijmaken.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Tunnel eerder tolvrij, mogelijk 2023-2025’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Vrije veren, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Tunnel eerder tolvrij, mogelijk 2023-2025