PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Tremestieri (Koningin Beatrix) terug in Messina

De veerboot Tremestieri (de voormalige Koningin Beatrix) is weer terug in Messina na de eerste zomer op Elba. Daar heeft de dubbeldeksveerboot voor het eerst in jaren samen dienst gedaan met zusterschip Acciarello (Prins Johan Friso).

Dinsdagavond laat kwam de Tremestieri (Koningin Beatrix) terug aan in Messina, na een zomer-uitstap Elba. Op 25 mei 2021 kwam de in 1993 in Vlissingen gebouwde veerboot voor het eerst aan in de haven van Portoferraio op Elba. De afgelopen jaren was zusterschip Acciarello (in 1997 gebouwd in Vlissingen als Prins Johan Friso) daar al actief voor reder Blu Navy, dus beide schepen hebben in de zomer samen gevaren net als vroeger op de veerdienst Vlissingen-Breskens.

De winterperiode is rustiger en daarom keert de Tremestieri terug naar Messina waar de veerboot sinds de verkoop in Zeeland vaart. De Acciarello zal de komende winter alleen varen tussen Piombino en Portoferraio, waar de Tremestieri onderhoud krijgt in Messina en eventueel kan bijspringen op de veerdienst over de Straat van Messina.

Tremestieri terug naar Messina

Archieffoto’s:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Tremestieri (Koningin Beatrix) terug in Messina’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Tremestieri (Koningin Beatrix) terug in Messina