PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Restauratie Koningin Emma (deel 3)

Vrijwel direct na aankomst in Vlissingen-Oost is bij Scheepswerf Reimerswaal begonnen met de restauratie en verbouwing van de Koningin Emma (1933). We zullen geregeld een kijkje nemen aan boord. Vandaag deel 3 in deze serie.

Momenteel ligt de Koningin Emma (1933) in een droogdok van Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost. Na 88 jaar varen – en ondanks het zeer goede onderhoud van de vorige eigenaren – is er nu iets meer nodig dan wat ‘botox’ en een schoonheidsbehandeling. Conservering en behoud voor de komende decennia vragen een grondige en andere aanpak: Stralen, bikken, lassen, repareren, huiddikte metingen, het is allemaal nodig. Op dit moment wordt het onderwaterschip helemaal klaargemaakt. Een tweede dokbeurt volgt nog richting het einde van de zomer. Daarbij zal het schip de originele PSD-kleuren en het uiterlijk van weleer terugkrijgen!

Bekijk hier deel 1 & deel 2. Binnenkort deel 4.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Restauratie Koningin Emma (deel 3)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Restauratie Koningin Emma (deel 3)