Restauratie Koningin Emma (deel 2)

Vrijwel direct na aankomst in Vlissingen-Oost is bij Scheepswerf Reimerswaal begonnen met de restauratie en verbouwing van de Koningin Emma (1933). We zullen geregeld een kijkje nemen aan boord. Vandaag deel 2 in deze serie.

Vanochtend hebben we weer een kijkje genomen op Scheepswerf Reimerswaal waar de Koningin Emma (1933) ligt. Het naambord met Estrella is vandaag gedemonteerd en keert terug naar Scheveningen. Vooral benedendeks zijn de werkzaamheden in volle gang.

Krijgt de Emma vierkante ramen in de romp? Nee, behalve de drie rechthoekige ramen die in het ontwerp zaten. Verschillende patrijspoorten en de scheepshuid rond de ramen bleken in slechte conditie te verkeren en moeten worden vervangen. Binnenkort zitten er dus weer mooie, ronde patrijspoorten op de plekken waar dat hoort.

Bekijk hier deel 1. Binnenkort deel 3.

Gerelateerde berichten: