PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

PSD-update mei 2021

Een update met het belangrijkste PSD-nieuws • Voormalige Koningin Beatrix (1993) ook naar Elba • Voormalige Prins Johan Friso (1997) voor onderhoud naar Genua.

Tremestieri naar Elba

Gisteren (23 mei 2021) is de Tremestieri (Koningin Beatrix) voor de allereerste keer aangekomen in Piombino, na ruim 700 kilometer varen vanuit Messina. Eind vorig jaar konden we op basis van Italiaanse bronnen al melden dat de Tremestieri naar BluNavy zou gaan.

Sinds 2005 was de Tremestieri te vinden op de Straat van Messina. Eerst samen met zusterschip Acciarello (Prins Johan Friso), maar dat schip werd de afgelopen 10 jaar meestal ingezet tussen Piombino in Toscane en Portoferraio op Elba. Beide in Vlissingen gebouwde schepen gaan binnenkort varen voor BluNavy op de dienst naar Elba.

In Messina is de Tremestieri voorzien van de logo’s van BluNavy (zie foto). De afgelopen tijd was de Tremestieri met witte flanken zonder logo’s in de vaart, net zoals in de PSD-periode het geval was. Rond Messina blijft alleen de Amedeo Matacena (Prinses Juliana) achter, die nog steeds in Reggio di Calabria ligt weg te roesten.

Update 25 mei:
De Tremestieri is op 25 mei 2021 voor het eerst aangekomen op Elba, in de haven van Portoferraio.

Acciarello naar de werf in Genua

Wie hoopt op mooie foto’s van de herenigde ‘Beatrix’ en ‘Friso’ moeten we teleurstellen. De Acciarello vertrok voor de aankomst van de Beatrix al naar een droogdok in Genua waar het schip nog steeds ligt. We moeten dus nog even geduld hebben, maar een hereniging komt er aan. De zusterschepen gaan het hele vakantieseizoen varen tussen Piombino en Portoferraio.

Update 26 mei:
De Acciarello is op 26 mei 2021 teruggekeerd vanuit Genua naar Piombino. Nog steeds geen hereniging dus met zusterschip Tremestieri, die in Portoferraio op Elba ligt. Op onderstaand screenshot zien we de Acciarello de jachthaven van Piombino passeren.

Acciarello terug in Piombino (26 mei 2021)

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-update mei 2021’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-update mei 2021