Restauratie Koningin Emma (deel 1)

Vrijwel direct na aankomst in Vlissingen-Oost is bij Scheepswerf Reimerswaal begonnen met de restauratie en verbouwing van de Koningin Emma (1933). We zullen geregeld een kijkje nemen aan boord. Vandaag deel 1 in deze serie.

Op woensdagmiddag 31 maart 2021 kwam de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma (1933) terug in Zeeland. Tegen het einde van middag meerden we af bij Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost. Vrijwel gelijk zijn ze op de scheepswerf aan de slag gegaan.

Op het autodek zijn een aantal containers geplaatst om materiaal af te voeren. Onder het autodek is een hoop overbodig materiaal verwijderd en zullen binnenkort de eerste hotel-cabins verschijnen. Inmiddels zijn ook een aantal patrijspoorten weer geopend die waren dichtgemaakt in de Vrolijk-tijd. De originele salon onder het autodek werd al binnen een paar jaar na de verkoop in 1968 gesloopt. Nog voordat de Emma een sportvisschip werd.

Binnenkort deel 2.

Dit vind je misschien ook leuk...