PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Terugkomst Emma op woensdag 31 maart 2021

De voormalige PSD-veerboot Koningin Emma keert op woensdag 31 maart 2021 terug in Zeeland. Vertrek Scheveningen om 8u, verwachte aankomst Vlissingen (Oost) 16.30u.

Na vertrek uit de haven van Scheveningen (8u ’s ochtends) zal de Estrella / Koningin Emma koers zetten naar Zeeuwse wateren. In Zeeland is er vanaf Westkapelle goed zicht op de voormalige PSD-veerboot. Via de Sardijngeul passeert de Emma (alles op eigen kracht) de Boulevard van Vlissingen om vervolgens naar de bestemming Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost te varen. De verwachte aankomst in de Sloehaven is 16.30u.

Terugkomst veerboot Koningin Emma

De laatste vaart

De overtocht van Scheveningen naar Vlissingen zal de Koningin Emma op eigen kracht maken. Hierna gaat de veerboot na bijna 88 jaar met pensioen. Het is lastig om een schip uit 1933 operationeel te houden en te voldoen aan de strenge eisen van de Scheepvaartinspectie. Tot vorig jaar heeft de Emma als Estrella gevaren voor sportvissers vanuit Scheveningen.

Meevaren?

Helaas is het niet mogelijk voor passagiers om mee te varen. Dit vanwege de beperkingen van de Scheepvaartinspectie voor de laatste vaart, maar ook de coronamaatregelen maken het lastig. PSD-liefhebbers kunnen uiteraard wel een plaats kiezen langs het Zeeuwse deel van de route om de Emma te zien. PSDnet.nl roept op om alle coronamaatregelen te respecteren.

Actuele positie

Tijdens de reis kan iedereen via AIS de actuele positie volgen. Het schip is te vinden onder de huidige naam Estrella, bijvoorbeeld op websites zoals MarineTraffic. Uiteraard zullen we vanuit PSDnet.nl live-updates plaatsen op Twitter en Facebook.

Nieuwe bestemming

De Koningin Emma zal bij Scheepswerf Reimerswaal worden opgeknapt. De bedoeling is dat het schip zal afmeren in het centrum van Vlissingen, waar het dienst gaat doen als b&b met kleinschalige horeca.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Terugkomst Emma op woensdag 31 maart 2021’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Terugkomst Emma op woensdag 31 maart 2021