PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD-update november 2020

Een update met het belangrijkste PSD-nieuws: • Komt de Koningin Emma (1933) terug naar Zeeland? • De voormalige PSD-terminal van Breskens staat te koop. • Voormalige Koningin Beatrix (1993) verhuist van Messina naar Elba.

Komt de Koningin Emma terug naar Zeeland?

Vorige maand konden we melden dat de voormalige PSD-veerboot Koningin Emma (1933) te koop staat en dat PSDnet.nl zich inzet om het schip terug naar Zeeland te halen.

In de tussentijd hebben we niet stilgezeten. We zijn overladen met positieve reacties en er hebben zich ook geïnteresseerden gemeld. Op dit moment is PSDnet.nl bezig met het voeren van diverse gesprekken. We hopen snel meer te kunnen vertellen hierover.

PSD-terminal Breskens te koop

PZC meldt dat de voormalige PSD-terminal en -verkeerstoren van Breskens te koop staan. De eigenaar van de gebouwen is de provincie Zeeland, die de terminal nu verhuurt aan biologische koffie- en theeschenkerij Qi Biotaria. Volgens de makelaar kunnen tot 31 januari 2021 plannen worden ingediend voor de toekomst van de gebouwen.

De makelaar laat aan PZC weten dat het bod (startprijs 100.000 euro) niet de doorslag zal vormen bij de verkoop. Een speciale commissie bestaande uit de provincie, gemeente Sluis, het waterschap en Westerschelde Ferry BV besluiten op 1 april over de toekomstplannen.

Tremestieri naar Elba

Sinds het vertrek uit Zeeland vaart de voormalige PSD-veerboot Koningin Beatrix (1993) als Tremestieri over de Italiaanse Straat van Messina. Eerst in gezelschap van zusterschip Prins Johan Friso (1997), maar vanaf 2011 is dat schip steeds vaker te vinden op de BluNavy-veerdienst tussen Piombino en het eiland Elba.

Rederij BluNavy meldt dat het recent meer aanlegvergunningen heeft verkregen en met een extra veerboot mag gaan varen. De keuze is gevallen op de Tremestieri, waarmee de ‘KBX’ en ‘PJF’ in mei/juni 2021 weer herenigd worden en oude tijden herleven. In Zeeland waren beide schepen in dienst op de veerdienst Vlissingen-Breskens.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-update november 2020’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Koningin Emma, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-update november 2020