PSD-update maart 2020

Op 15 maart 2003 vond de PSD-afscheidsdag plaats en ging Zeeland nog één keer mee met ‘de boot’. Wat is 17 jaar later de stand van zaken rond de veerboten in het buitenland?

Coronacrisis in Italië

Vanwege de noodsituatie in Italië rond het coronavirus ligt de Tremestieri (Koningin Beatrix, 1993) aan de kant. Rederij Caronte & Tourist vaart liever met de oudere, open schepen om zoveel mogelijk besmettingen tegen te gaan. Normaal vaart de Tremestieri over de Straat van Messina tussen Messina en Villa San Giovanni.

De veerboot Acciarello (Prins Johan Friso, 1997) ligt vanwege de ‘winterstop’ in Genua. In het zomerseizoen vaart de Acciarello tussen Piombino (Toscane) en het eiland Elba. Dit winterseizoen zet rederij Blu Navy de kleinere veerboot Ichnusa in en overwintert de Acciarello in Genua.

In Reggio di Calabria, waar de Amedeo Matacena (Prinses Juliana, 1986) ligt, is de situatie niet veranderd. Nog steeds is onbekend wat er met de momenteel oudste PSD-dubbeldekker gebeuren gaat.

(archieffoto)

Maatregel voetveer

Momenteel is het maximaal aantal toegelaten passagiers 100 per afvaart op de veerdienst Vlissingen-Breskens. De maatregel van Westerschelde Ferry BV volgt op het verzoek van de regering om ‘evenementen’ met >100 personen te annuleren.

Dit vind je misschien ook leuk...