PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Acciarello in droogdok Genua (update)

De veerboot Acciarello van Blunavy ligt momenteel in een droogdok in Genua. Vanaf vrijdag 12 april gaat de voormalige Zeeuwse dubbeldekker weer varen tussen Piombino en Portoferraio, tot en met zondag 13 oktober 2019.

In de wintermaanden vaart Blunavy niet en doorgaans vertrok de Acciarello (Prins Johan Friso) dan richting Messina voor onderhoud of om samen met zusterschip Tremestieri (Koningin Beatrix) in te vallen op de veerdienst over de Straat van Messina. Afgelopen winterperiode vertrok de Acciarello echter vanuit Portoferraio naar het dichterbij gelegen Genua. Tot vorige week lag de Acciarello stil aan de kade. In de loop van de winter kreeg de voormalige Zeeuwse veerboot bezoek van een andere bekende Vlissingse veerboot: Moby Zaza, de voormalige Olau Britannia (1982). Vorige week verruilde de voormalige Friso dit Zeeuwse onderonsje voor een droogdok iets verderop. Romeo Cignoni stuurde PSDnet.nl onderstaande foto van de Friso in het dok.

PJF-Acciarello-2019-dok

Update: 10 april 2019

Sinds vandaag is de Acciarello weer terug op Elba.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Acciarello in droogdok Genua (update)’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Acciarello in droogdok Genua (update)