PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Voormalige PSD-boot Margriet volledig gesloopt

Het lijkt er op dat de sloop van de Margriet in Indonesië bijna is afgerond. Beelden vanaf de illegale sloopwerf laten zien dat er zo goed als niets meer over is van de Zeeuwse veerboot.

Als laatste van de drie iconische ‘Prinsessenboten’ is de voormalige Prinses Margriet (1964) nu volledig verschroot. Beelden van de sloperij tonen nog een paar stukken schroot, de laatste stukken van wat eens het vlaggenschip van de Provinciale Stoombootdiensten was.

Vorige maand werd bekend dat de Margriet illegaal gesloopt is, aangezien de sloperij niet over de juiste vergunning beschikt.

De foto van de Margriet doet denken aan de sloop van de voormalige Prinses Christina (1968) en Prins Willem-Alexander (1970) zes jaar geleden in Turkije.

Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet in de PSD-periode.
Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet als SMS Kartanegara in Indonesië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Voormalige PSD-boot Margriet volledig gesloopt’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Voormalige PSD-boot Margriet volledig gesloopt