Caronte & Tourist deels in Britse handen

Caronte & Tourist, eigenaar van de voormalige PSD-boot Koningin Beatrix, is deels in Britse handen gekomen. De Italiaanse firma maakt nu deel uit van een investeringsfonds dat ook Wightlink in handen heeft.

Investeringsfonds Basalt Infrastructure Partners (BIP) heeft voor 30% aandeel genomen in Caronte & Tourist, eigenaar van de voormalige PSD-dubbeldekker Koningin Beatrix (1993). Het Britse BIP was al eigenaar van een offshorebedrijf en Wightlink, bekend van de veerdiensten naar Isle of Wight.

Eind 2018 nam Caronte & Tourist een nieuwe veerboot in dienst, Elio genaamd. Het gaat om de eerste LNG-veerboot op de Straat van Messina. De Elio kan 290 personenauto’s, 35 vrachtwagens en 1.500 personen vervoeren en heeft daarmee een iets grotere capaciteit als de Tremestieri (Koningin Beatrix).

Vooral de komst van de Elio kan gevolgen hebben voor de toekomst van de Tremestieri bij Caronte & Tourist. Al een tijdje gaan er geruchten dat de Tremestieri zusterschip Acciarello (Prins Johan Friso) van Blu Navy achterna gaat naar Elba. Tot nog toe is daar geen officiële bevestiging van.

Archieffoto Tremestieri

Direct naar alle foto’s van voormalige PSD-schepen in Italië.

Dit vind je misschien ook leuk...