PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Acciarello naar Genua

De Acciarello (Prins Johan Friso) heeft vanmorgen Elba verlaten en is voor overwintering naar Genua gevaren. Het is de eerste keer dat de veerboot ’s winters niet terugkeert in Messina.

Vroeg in de ochtend verliet de Acciarello (1997) vandaag de haven van Portoferraio op Elba. Aangezien BluNavy in het winterseizoen niet vaart, gaat de Acciarello in de winter doorgaans terug naar Messina. De afgelopen jaren mocht de voormalige PSD-boot in het winterseizoen weleens invallen op de Straat van Messina, de dienst waar ook zusterschip Tremestieri (1993) vaart. Dit jaar gaat het anders: de Acciarello blijft deze winter in de haven van Genua liggen.

Veerboot Acciarello naar Genua

De afstand tussen Elba en Genua is aanzienlijker korter (215 km) dan de afstand van Elba naar Messina (690 km). Vorig jaar ging de Acciarello wel nog terug naar Messina. De eerste dagen was er echter geen plek in Messina, waardoor de veerboot moest uitwijken naar Reggio di Calabria waar ook de Amedeo Matacena (1986) ligt, de voormalige PSD-veerboot Prinses Juliana.

Archieffoto Acciarello

Direct naar alle foto’s van de Prins Johan Friso in de PSD-periode.
Direct naar alle foto’s van voormalige PSD-schepen in Italië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Acciarello naar Genua’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Acciarello naar Genua