PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Margriet aangekomen bij sloper

Elk schip maakt op een dag een laatste reis en voor de voormalige PSD-veerboot Prinses Margriet brak vandaag die dag aan. Op sleeptouw van een sleepboot is het schip aangekomen bij de sloperij.

Maandenlang lag de SMS Kartanegara (Prinses Margriet) voor anker bij Merak. Vandaag werd het schip versleept naar de sloper in Bojonegara, niet ver van Merak.

Bemanningslid Andri Fabiyanto‎ stuurde ons een video van de sloopreis. ‘Ik heb er weinig woorden voor, al onze herinneringen zullen in een paar dagen gesloopt worden. Vaarwel, mijn geliefde schip’, laat Fabiyanto‎ weten aan PSDnet.nl.

Niet alleen in Zeeland was de voormalige Prinses Margriet een geliefd schip, ook in Indonesië is het schip razend populair. Indonesische fans van de veerboot hebben zelfs een digitale Margriet ontwikkeld voor een populaire scheepssimulator.

Digitale veerboot Margriet

Update 25 september

De bemanning laat aan PSDnet.nl weten dat ze bezig zijn om waardevolle, nog bruikbare spullen van het schip te halen voordat de snijbranders hun werk gaan doen. Onderstaande (telefoon-) foto’s zijn gemaakt op de brug van de veerboot. Al sinds mei bivakkeert de bemanning op het schip. Om het wekenlange wachten aangenamer te maken hebben ze op het promenadedek bijvoorbeeld hangmatten gespannen en liggen op de brug matrassen.

Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet in de PSD-periode.
Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet als SMS Kartanegara in Indonesië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Margriet aangekomen bij sloper’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Margriet aangekomen bij sloper