PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Veerboten in de sneeuw

Op het moment van schrijven is de temperatuur in Zeeland opgelopen tot 36 graden. Tijd om wat verkoeling op te zoeken in de vorm van sneeuwfoto’s uit 2003, een paar weken voor het opheffen van de PSD.

Eind januari en begin februari 2003 viel er sneeuw in Zeeland. Zo konden de laatste PSD-plaatjes in de sneeuw gemaakt worden. Ook Ivo Bril ging aan de slag en maakte twee fraaie foto’s in Perkpolder.

De foto van de Prins Willem-Alexander had ook in 1970 gemaakt kunnen zijn lijkt het wel, toch gaat het om 30 januari 2003. De sneeuw heeft de rode stuurhuiskappen omgetoverd tot wit, zoals de veerboot oorspronkelijk uitgevoerd was. Vrachtwagens rijden de boot op zien we op de brug. Kennelijk is er weinig vervoersaanbod want het bovenste rijdek wordt niet gebruikt gezien de dichte deur op de veerboot.

De Prinses Juliana is gefotografeerd op 1 februari 2003, precies 50 jaar na de Watersnoodramp. De veerboot vaart met de vlag halfstok, zoals verzocht was vanuit de overheid voor overheidsgebouwen en ook schepen. Tijdens de Watersnoodramp liepen de polders bij Kruiningen onder en spoelde de veerboot Willemsdorp door een dijkgat de polder in. De veerboot Prins Hendrik kon vanuit Kruiningen op het nippertje ontkomen naar Perkpolder.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerboten in de sneeuw’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Willem-Alexander, Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerboten in de sneeuw