PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Margriet uit de vaart

De voormalige PSD-boot Prinses Margriet is uit de vaart genomen. Het schip ligt al tijden voor anker bij Merak in Indonesië.

Bronnen in Indonesië melden aan PSDnet.nl dat de SMS Kartanegara (Prinses Margriet, 1964) uit de vaart is genomen vanwege een ingetrokken vergunning. Sinds afgelopen mei heeft de voormalige PSD-boot Prinses Margriet niet meer gevaren. Het schip ligt sindsdien voor anker bij de plaats Merak.

Mogelijk zou de Margriet zelfs van eigenaar gewisseld zijn, al kunnen we dat bericht niet bevestigd krijgen in het Indonesische scheepvaartregister. Eigenlijk zou de SMS Kartanegara voor het jaarlijkse onderhoud naar de werf in Semarang gaan dit voorjaar. Dat is dit jaar niet doorgegaan.

We hebben een recente foto van Ivan Frank ontvangen van de veerboot op 27 juni 2018, die een roestige indruk maakt:

Vorig jaar konden we al melden dat de veerboot mogelijk verkocht zou worden. Na dat bericht heeft de Margriet nog een tijd doorgevaren, tot mei dus.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Margriet uit de vaart’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Margriet uit de vaart