PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Margriet naar sloop

Volgende week vertrekt de voormalige PSD-boot Prinses Margriet naar de sloop. Het schip is in Indonesië afgekeurd en de eigenaar heeft geen geld meer voor reparaties.

Sinds mei ligt de voormalige PSD-boot Prinses Margriet (1964) voor anker bij Merak. Normaal vaart het schip op de veerdienst tussen Merak en Bakauheni, maar de toestemming om te varen werd door de Indonesische scheepvaartautoriteiten ingetrokken. Daarnaast geven bronnen in Indonesië aan dat de eigenaar van het schip het onderhoud niet meer kan betalen.

De machines van de veerboot die al 55 jaar in de vaart is vragen steeds meer onderhoud. Een bemanningslid van de SMS Kartanegara schrijft dat machine 1 kapot is. Daarnaast zijn er veel problemen met de stuurmachine en de hydraulische pompen.

Op 15 juli zal de Margriet vertrekken naar een sloperij op twee uur varen van Merak.

Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet in de PSD-periode.
Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet als SMS Kartanegara in Indonesië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Margriet naar sloop’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Margriet naar sloop