PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Margriet bunkert water

Vanochtend is de SMS Kartanegara voorzien van een nieuwe voorraad drinkwater. De veerboot ligt nog altijd op de rede van Merak, wanneer het schip naar de sloper gaat is nog onduidelijk.

Nog altijd ligt de voormalige Prinses Margriet (1964) voor anker bij Merak. Vandaag werd het schip voorzien van een nieuwe voorraad vers drinkwater. Dit omdat een deel van de bemanning van de veerboot nog altijd aan boord verblijft.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het schip technisch in prima staat is. De reder heeft alleen geen geld voor een dokking die benodigd is voor de scheepvaartinspectie. Zonder dokbeurt mag de veerboot niet varen als veerboot en geeft de inspectie (Biro Klasifikasi) het schip de status Suspend.

Overigens heeft de overheid in Indonesië een nieuwe regel geïntroduceerd: vanaf 2019 mogen op de dienst Merak-Bakauheni alleen schepen van 5.000 of meer brutoregisterton varen. De voormalige Margriet meet volgens het Indonesische Biro Klasifikasi slechts 4.449 BRT.

Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet in de PSD-periode.
Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet als SMS Kartanegara in Indonesië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Margriet bunkert water’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Margriet bunkert water