PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Hoe wij de Margriet terugvonden

Het is 4 augustus 2004 als we op de voorloper van PSDnet.nl het volgende bericht publiceren: ‘Voormalige Margriet teruggevonden‘. Iedereen in Zeeland denkt dat de Margriet in China vaart, maar het blijkt Indonesië te zijn.

Zomer 2004

De laatste PSD-dubbeldekkers hebben Zeeland net verlaten en in de provincie blijven we zitten met een soort van leegte. Via de voorloper van PSDnet.nl konden we tot nu toe verslag doen van het wel en wee van de laatste PSD-boten in Zeeland, maar dat is nu ook voorbij.

Een mooi moment om onderzoek te gaan doen naar de Margriet, dachten Ricardo van Liere en Martien Stapper in de zomer van 2004. Eerder hebben deze twee PSD-liefhebbers en teamleden van PSDnet.nl al de voormalige Prinses Beatrix en Prinses Irene gelokaliseerd in China en Saudie-Arabië.

Een spoor naar China

De voormalige Prinses Margriet (1964) vertrok eind 1996 naar China. Dat was de enige informatie die we hadden in die tijd. Maarja, zie maar eens een veerboot terug te vinden in China.

Na een aantal pogingen is het raak. We krijgen een fax terug van de voormalige eigenaar van de Margriet. ‘Voormalig’, want de Chinese reder schrijft ons dat ze de Margriet hebben verkocht.

Door naar Indonesië!

Een spannende nieuwe ontwikkeling: de Margriet blijkt sinds 2002 in Indonesië te varen. De eigenaar heet volgens de bronnen in China PT SMS (PT. Sekawan Maju Sejahtera) en de scheepsnaam is SMS Kartanegara. We publiceren het artikel Voormalige Margriet teruggevonden op internet. Uiteraard blijven we niet stilzitten en in 2005 hebben we een hoop nieuwe foto’s ontvangen uit Indonesië.

Naar de sloper

Meermaals kwamen er verontrustende berichten uit Indonesië, maar telkens slaagde de rederij er in het schip varende te houden. Nu kampt PT SMS met hoge kosten, voornamelijk aan de motoren die telkens voorzien moeten worden van nieuwe onderdelen die schaars zijn.

Gisteren werd PSDnet.nl geïnformeerd over de naderende sloop van de Prinses Margriet. De sloop zal plaatsvinden in de provincie Banten, Indonesië. Momenteel wacht de veerboot haar lot af ten anker op de rede van Merak.

Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet in de PSD-periode.
Direct naar alle foto’s van de Prinses Margriet als SMS Kartanegara in Indonesië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Hoe wij de Margriet terugvonden’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Hoe wij de Margriet terugvonden