PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Waar is de Juliana?

De echte Juliana ligt al 15 jaar aan Italiaanse kades, maar waar is het werfmodel van de PSD-veerboot Prinses Juliana?

Het team van PSDnet.nl vraagt zich af waar het schaalmodel van de veerboot Prinses Juliana (1986) tegenwoordig te vinden is. De PSD was in bezit van enkele schaalmodellen, ook wel werfmodellen genaamd. De scheepsmodellen van de Koningin Beatrix (1993) en Prins Johan Friso (1997) zijn te bewonderen in musea in Breskens (Visserijmuseum) en Vlissingen (MuZEEum).

Het werfmodel van de Prinses Juliana is tentoongesteld in 2004 tijdens de PSD-tentoonstelling in IJzendijke, maar is hierna uit het zicht verdwenen. Wellicht weet iemand waar het tegenwoordig te bewonderen is?

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Waar is de Juliana?’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Waar is de Juliana?