PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Veerdienst Zijpe tijdelijk terug

Op zaterdag 7 juli vaart de veerboot Zijpe – Anna Jacobapolder weer even, precies 30 jaar en één dag na de opheffing van deze RTM-veerdienst.

‘Je ging heen en weer, heen en weer, maar het verveelde nooit’, zo vertelde kapitein De Keijzer eens op het NOS Journaal. De veerdienst Zijpe – Anna Jacobapolder werd op 6 juli 1988 opgeheven. De veerboot Zijpe, de voormalige PSD-boot Willemsdorp (1930), maakte die dag de laatste afvaart op dit RTM-veer. Net als bij veel andere Zeeuwse veerdiensten werd de dienst naar Zijpe overbodig door de Deltawerken.

In de aanloop naar de laatste vaart in 1988 kampte RTM met een personeelstekort. RTM vroeg daarom de kapiteins buiten dienst De Keijzer en Elvé om te komen invallen. Kapitein De Keizer begon in 1933 op de veerdienst en was in 1988 al 73 jaar oud. Zelfs aan bootkaarten had RTM een gebrek de laatste maanden, waardoor er exemplaren van andere maatschappijen werden gebruikt.

Tijdelijke terugkomst

Zaterdag 7 juli 2018 keert de veerdienst Zijpe – Anna Jacobapolder even terug. Niet met de veerboot Zijpe, die is in 2008 gesloopt. Wel met de sleepboot Dockyard III, normaal gestationeerd in Bruinisse. De sleepboot werd in 1941 gebouwd door de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, de werf waar ook de PSD-ferry Prinses Juliana gebouwd werd.

Bootkaarten voor de overtochten zijn te koop op de website van de museumsleepboot.

Tijdelijke veerboot Zijpe

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerdienst Zijpe tijdelijk terug’) is geplaatst in de categorie RTM en heeft als tag(s) Zijpe, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerdienst Zijpe tijdelijk terug