PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Jaarlijks onderhoud Estrella

Afgelopen vrijdag is de Estrella van Rederij Vrolijk teruggekeerd van de werf in IJmuiden naar thuishaven Scheveningen. PSDnet.nl mocht het meemaken.

De Estrella werd in 1933 voor de PSD gebouwd als Koningin Emma. Het is 12 juni 1933 wanneer het scheepje van stapel loopt bij de scheepswerf De Schelde in Vlissingen, overigens samen met zusterschip Ooster-Schelde. Beide schepen bereiken morgen dus de respectabele leeftijd van 85 jaar! Vanuit Scheveningen vaart de Estrella voor sportvissers, de Ooster-Schelde ligt in Zwolle en is twee jaar geleden nog gedokt.

Hieronder kunnen we wat foto’s laten zien van de Estrella op de helling van Scheepswerf Van Laar in IJmuiden. PSDnet.nl was samen met de twee eigenaren van de Ooster-Schelde welkom om een kijkje te nemen op de werf en de terugtocht naar Scheveningen mee te maken.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Jaarlijks onderhoud Estrella’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Estrella, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Jaarlijks onderhoud Estrella