PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

SWATH-veerboten voetveer te koop

De twee huidige veerboten van het voetveer staan te koop en moeten in 2024 vervangen zijn door een enkele, iets grotere veerboot. Hierdoor zal het niet meer mogelijk zijn om een halfuursdienst uit te voeren.

Gedeputeerde Harry van der Maas heeft vanochtend benadrukt dat er een nieuwe veerboot komt voor het voetveer Vlissingen-Breskens. Deze grotere veerboot moet de twee huidige SWATH-veerboten vervangen. De nieuwe veerboot moet in 2024 in de vaart komen, maar de huidige schepen staan al in de verkoop volgens Van der Maas.

Wanneer het daadwerkelijk lukt om beide huidige boten te verkopen en te vervangen door één iets grotere veerboot, is het niet meer mogelijk om een halfuursdienst te varen. In de zomer zullen hierdoor de wachttijden flink oplopen. Om een halfuursdienst uit te voeren zijn altijd twee schepen nodig, of het enkele schip moet een flinke snelheid ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de snelboot naar Terschelling.

Opmerkelijk is dat Van der Maas aangeeft dat er nog een onderzoek uitgevoerd moet worden naar een enkel schip, terwijl Provinciale Staten al in 2016 besloten hebben om dat te gaan onderzoeken (vergadering 4 november 2016). Het onderzoek naar een enkele nieuwe veerboot zal starten in het najaar, eerst gaat de Provincie onderzoeken of er tot 2024 winst te behalen is door ‘beleving’ toe te voegen aan de huidige veerboten.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘SWATH-veerboten voetveer te koop’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

SWATH-veerboten voetveer te koop