PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

PSD-nostalgie op YouTube (10)

We zien een reddingsoefening op deze video die Rino van Voren heeft geüpload naar YouTube. Op een mooie avond vaart de KZHMRS-reddingboot Javazee van station Breskens naar Vlissingen voor een oefening. Onderweg passeert de reddingboot de PSD-enkeldekker Prinses Beatrix.

In de Buitenhaven van Vlissingen ligt de Olau Britannia (I), waar oefeningen mee gedaan worden met het loopnet. Ook met PSD-schepen werd weleens geoefend met het loopnet, maar in deze video zien we alleen een oefening met de Olau-ferry. Op de terugweg naar Breskens komt de Javazee weer de veerboot Prinses Beatrix tegen. De video moet gemaakt zijn tussen 1987 (toen de Beatrix nieuwe stuurhuizen kreeg) en 1990 (het jaar waarin de eerste Olau Britannia uit de vaart werd genomen).

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-nostalgie op YouTube (10)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, video, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-nostalgie op YouTube (10)