PSD-nostalgie op YouTube (10)

We zien een reddingsoefening op deze video die Rino van Voren heeft geüpload naar YouTube. Op een mooie avond vaart de KZHMRS-reddingboot Javazee van station Breskens naar Vlissingen voor een oefening. Onderweg passeert de reddingboot de PSD-enkeldekker Prinses Beatrix.

In de Buitenhaven van Vlissingen ligt de Olau Britannia (I), waar oefeningen mee gedaan worden met het loopnet. Ook met PSD-schepen werd weleens geoefend met het loopnet, maar in deze video zien we alleen een oefening met de Olau-ferry. Op de terugweg naar Breskens komt de Javazee weer de veerboot Prinses Beatrix tegen. De video moet gemaakt zijn tussen 1987 (toen de Beatrix nieuwe stuurhuizen kreeg) en 1990 (het jaar waarin de eerste Olau Britannia uit de vaart werd genomen).

Gerelateerde berichten: