PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Nieuwe foto’s Bernhard & Juliana

De Prins Bernhard (1950) en Koningin Juliana (1949) waren in de jaren 30 ontworpen als moderne, gestroomlijnde veerboten. In de jaren 60 werden de schepen verbouwd en kregen ze een open ontwerp. De Juliana werd toebedeeld aan de veerdienst Vlissingen-Breskens en kreeg daarom een zeewaardiger ontwerp. De Prins Bernhard werd vooral ingezet op het iets rustigere vaarwater tussen Kruiningen en Perkpolder. De scheepseinden waren daarom opengelaten, zoals bij bijvoorbeeld de Dordrecht.

Het rijdek van de schepen was ook na de verbouwing niet erg groot, 734 m² om precies te zijn. Die ruimte was goed voor 48 eenheden, ongeveer de helft van de capaciteit van een Prinsessenboot. Voordat in 1986 de eerste dubbeldekker op de dienst Vlissingen-Breskens in de vaart kwam, was de Koningin Juliana een welkome versterking. De Prins Bernhard en Koningin Juliana hadden hun eigen fuiken, dus kon er probleemloos samen met de Prinsessenboten gevaren worden.

Met dank aan Wessel Vermeulen voor de mooie foto’s.

Bekijk ook eens alle foto’s van de Prins Bernhard op de fotopagina.
Bekijk ook eens alle foto’s van de Koningin Juliana op de fotopagina.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Nieuwe foto’s Bernhard & Juliana’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Juliana, Prins Bernhard, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Nieuwe foto’s Bernhard & Juliana