PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Een overtocht met de Prinses Beatrix

Ongeveer 36 jaar was de Prinses Beatrix (1958) in de vaart voor de PSD. Slechts weinig andere PSD-schepen waren langer in de vaart in Zeeland.

De Beatrix was de eerste van drie zusterschepen ontworpen voor Vlissingen-Breskens. Na de komst van de dubbeldekker Prinses Juliana (1986) werden de Prinses Beatrix en de Prinses Margriet beurtelings ingezet op Vlissingen-Breskens, zodat er steeds een dubbeldekker en een enkeldekker in de vaart was. Uit die periode zijn onderstaande foto’s.

Met dank aan Ivo Bril voor de foto’s.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Een overtocht met de Prinses Beatrix’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Een overtocht met de Prinses Beatrix