PSD-nostalgie op YouTube (9)

Het was wat betreft het weer een mooie zomeravond, die van 25 juni 2003. Voor wat de rest betreft voltrok zich op de Westerschelde een voor veel Zeeuwen emotioneel tafereel. De eerste drie PSD-dubbeldekkers vertrokken definitief uit Zeeland, op weg naar Italië. De meeste foto’s die we op de site hebben staan van deze gebeurtenis zijn gemaakt in Vlissingen, waar die avond de drie schepen voor de laatste keer geschut werden. De beelden hieronder zijn door Rudy Oubrie gemaakt vanuit Breskens. Een welkome aanvulling dus.

We zien de voormalige Prinses Christina (Ladies Matacena) en de Prins Willem-Alexander (Athos Matacena) op de rede afwachten tot de Prinses Juliana (Amedeo Matacena) na een afscheidsrondje ook definitief vertrekt. Tussendoor vaart de Prins Johan Friso richting Breskens, toen nog even in dienst als voetveer.

Meer zien? Kijk alle afleveringen van PSD-nostalgie op YouTube terug of bekijk alle video’s op PSDnet.nl.

Gerelateerde berichten: