PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

PSD-nostalgie op YouTube (9)

Het was wat betreft het weer een mooie zomeravond, die van 25 juni 2003. Voor wat de rest betreft voltrok zich op de Westerschelde een voor veel Zeeuwen emotioneel tafereel. De eerste drie PSD-dubbeldekkers vertrokken definitief uit Zeeland, op weg naar Italië. De meeste foto’s die we op de site hebben staan van deze gebeurtenis zijn gemaakt in Vlissingen, waar die avond de drie schepen voor de laatste keer geschut werden. De beelden hieronder zijn door Rudy Oubrie gemaakt vanuit Breskens. Een welkome aanvulling dus.

We zien de voormalige Prinses Christina (Ladies Matacena) en de Prins Willem-Alexander (Athos Matacena) op de rede afwachten tot de Prinses Juliana (Amedeo Matacena) na een afscheidsrondje ook definitief vertrekt. Tussendoor vaart de Prins Johan Friso richting Breskens, toen nog even in dienst als voetveer.

Meer zien? Kijk alle afleveringen van PSD-nostalgie op YouTube terug of bekijk alle video’s op PSDnet.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-nostalgie op YouTube (9)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Athos Matacena, Ladies Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-nostalgie op YouTube (9)